Australië: Victoria & Zuid Australië - reisschema
route (kaart) dag 1: Melbourne - Bacchus Marsh
dag 2: Omgeving Bacchus Marsh
dag 3: Bacchus Marsh - Aireys Inlet
dag 4: Aireys Inlet - Stevenson Falls (Otway NP)
dag 5: Stevenson Falls (Otway NP) - Princetown
dag 6: Princetown - Koroit
dag 7: Koroit - Wartook (The Grampians NP)
dag 8: Wartook (The Grampians NP) - Mt Eccles NP
dag 9: Mt Eccles NP - Nelson
dag 10: Nelson - Mt Gambier
dag 11: Mt Gambier - Naracoorte
dag 12: Naracoorte - Meningie
dag 13: Meningie - Kangaroo Island
dag 14: Kangaroo Island
dag 15: Kangaroo Island
dag 16: Kangaroo Island
dag 17: Kangaroo Island
dag 18: Kangaroo Island - Newland Head CP
dag 19: Newland Head CP - Aldinga
dag 20: Aldinga - Hahndorf
dag 21: Hahndorf - Cudlee Creek
dag 22: Cudlee Creek - Nuriootpa
dag 23: Nuriootpa - Adelaide

De reis startte in het middenzuiden van Victoria (Melbourne) en de route verliep grotendeels door het kustgebied naar Adelaide in zuidwest South Australia (met een "uitstapje" naar Kangaroo Island). Voor de overnachtingen is uitgegaan van campings/caravan parks, aangezien we een camper als vervoermiddel hadden. Het is voor Australische begrippen een dicht bevolkt gebied; het vinden van een kampeerplek hoeft geen problemen op te leveren. In de tijd van het jaar dat wij in dit gebied waren (november), was dat in ieder geval geen probleem.

Wij zijn met een korte tussenstop (in Kuala Lumpur) naar Melbourne gevlogen. Als je niet in Kuala Lumpur, Hong Kong, Singapore etc. wilt verblijven maar zo snel mogelijk naar Australië wilt doorreizen, is een korte tussenstop aan te raden waar bij je 's avonds i.p.v. 's ochtends in Australië aankomt. Dan kun je vrij snel al gaan slapen om 's ochtends redelijk uitgerust aan de reis te beginnen.

Overnachting in een hotel in of nabij het centrum van Melbourne en Adelaide is aan te raden. Je kunt dan de meeste interessante bezienswaardigheden makkelijk te voet bereiken.
Het vliegveld van Melbourne ligt een behoorlijk eind verwijderd van het centrum van de stad. Of die afstand makkelijk met openbaar te overbruggen is, is ons niet bekend. Per taxi ben je binnen zo'n 30 minuten in het centrum (mits het niet druk is op de weg). Ga je zelf rijden in de stad, dan is het aan te raden je vooraf te laten informeren over het tolsysteem om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.
Het camperverhuurbedrijf Britz was ten tijde van onze reis gevestigd in een van de vele voorsteden van Melbourne, een flink eind ten noordwesten van het centrum van de stad. Het voordeel hiervan is dat het mogelijk is snel uit het drukke verkeer te raken. De vestiging van Britz in Adelaide bevond zich dicht bij het vliegveld. Het centrum van Adelaide ligt niet zo heel ver van het vliegveld verwijderd en is met een korte taxirit te bereiken. Of openbaar vervoer een goede optie is, is ons niet bekend.