NIEUW !!!

Spitsbergen (juni 2019)

Noord Brabant (mei 2019)

Mauritshuis (april 2019)

Nederland (april 2019)

RMO Leiden (maart 2019)

Schiedam (feb 2019)

Haags H. Museum
(feb 2019)

Tenerife (jan/feb 2019)

Rijksmuseum A'dam
(dec 2018)

Mauritshuis (dec 2018)

Blijdorp (okt 2018)

Nederland (sept/okt 2018)

Engeland (juni 2018)

Plateaux (mei 2018)

Reeuwijkse plassen
(mei 2018)

Münsterland (april 2018)

Japan (maart 2018)

Hermitage (feb 2018)
Begin jaren 90 gingen we voor het eerst op vakantie in Canada en de Verenigde Staten. De prachtige natuur, de ruimte en de vrijheid van reizen (huur een auto, neem een tent mee en rijden maar!) maken dit continent zo’n geweldige vakantiebestemming dat we er al vele vakanties hebben doorgebracht. Australië en Nieuw Zeeland zijn eveneens favoriet. Ondanks de grote afstand zijn we al een paar keer Down Under geweest en het gebied blijft trekken.

Inmiddels hebben we twee keer zuidelijk Afrika bezocht (prachtig) en zijn we zelfs naar Antarctica geweest. Een wel heel bijzondere bestemming! Deze Antarctica-reis was gecombineerd met een korte trip door Chileens Patagonie; een mooi gebied, met name het nationale park Torres del Paine. Een veelbelovende kennismaking met Zuid Amerika!
We hebben ook kennis gemaakt met Midden Amerika; Costa Rica was het land waar we hebben rondgereisd. Het was even wennen aan de temperatuur, hoge luchtvochtigheid en de staat van de wegen (én de rijstijl van de Ticas en Ticos). Maar een kwart van het land is beschermd natuurgebied dus wij, natuurliefhebbers, kwamen hier zeker aan ons trekken.

Uiteraard zijn er dichter bij huis ook voldoende vakantiebestemmingen die de moeite waard zijn. Zo was de reis door Montenegro en Kroatië een zeer goede ervaring. Hierbij maakten o.a. Kotor en omstreken in Montenegro en de mooie stadjes Trogir en Ston in Kroatië indruk. De korte reis naar de Faeröer eilanden was heel bijzonder. Veel schapen, weinig mensen en helaas slecht weer. Maar dat mocht de pret niet drukken; prachtige bestemming! Gelukkig was het weer tijdens onze reis door de Orkney en Shetlandeilanden prima. Ook deze eilanden zijn een aanrader evenals het mooie eiland Corsica.
Hoe mooi ons eigen land is, bleek maar weer eens tijdens onze recente tocht door Nederland met wandelingen door natuurgebieden als De Weerribben-Wieden. Plaatsen zoals Zwolle, Kampen, Harlingen, Medemblik, Hoorn en Edam bleken ook zeker een bezoek waard!

Op deze website zijn de foto's van onze reizen en uitstapjes te vinden. Aan de aanvullende informatie wordt nog hard gewerkt én we zijn, ijs en weder dienende, nog niet uitgereisd. Reden genoeg om zo af en toe eens te checken of er weer iets nieuws te zien is.

Veel reisplezier!

Arthur’s Pass NP
(Nieuw Zeeland)
Wells Grey PP
(Canada, BC)
Sossusvlei
(Namibië)
Port Campell NP
(Australië, Victoria)
Torcal Antequera
(Andalusië)
Duncansby Head
(Schotland)